office@pliska-project.com

 

От инвеститорите :
Този проект не е обикновен за нас... Желанието да го създадем бе донякъде продиктувано и от собствениците на парцела, когато го закупихме. Те просто търсеха добри хора за купувачи, които да го стопанисват не само за печалба. В миналото тук е имало фабрика, която е давала прехрана на много семейства. Мястото е изключително красиво и заслужава клиентите си – правим всичко със замисъл, как да е по-приятно, по-спокойно, по-практично спрямо нуждите на хората, които ще живеят тук. Всеки от нас също има свой апартамент тук. Много приятели и познати вече се събраха с нас на това място, защото усещат, че имаме желание да направим от него нещо хубаво, нещо, което хората да обичат... искаме хората вътре да се разбират. Името Плиска също не е случайно – аз изживях детството си зад бившия хотел Плиска – една от най-хубавите зони за живот в София... от тези зони, в които напълно отсъства комерсиален дух... и до ден-днешен свързвам това име с място, където живеят възпитани хора, хора на култура и изкуство, добри съседи, поддържащи спокойна обстановка и атмосфера.
Перса Георгиева
За проектантите :
Създадохме нашата организация в стремежа си да правим по-добрата архитектура. С годините ние се развивахме и утвърждавахме името си. Разширихме дейността си в строителството и в управлението на проектна и строителна документация. Годината 2013 се оказа ключова за нашето развитие. Анализирахме дейността си и опита, който сме натрупали. Зададохме си въпроса – От какво още имат нужда нашите клиенти? А нашите клиенти се нуждаеха от компетентни професионалисти, които да поемат целия инвестиционен процес от закупуването на терена до „Акт 16”. Роди се идеята за КОНСТРУКТИВ, а днес тя вече е реалност. Три години екип от опитни проектанти, брокери, строители, консултанти, юристи, рекламни дизайнери и програмисти създаваха уникалната структура, която гарантира изпълнението на едно пълно и завършено управление на инвестиционния процес. В началото на 2016г. започнахме внедряването на уникалния софтуер, за управление и контрол. Софтуерът, разработен по задание и специално за КОНСТРУКТИВ БЪЛГАРИЯ, има основната задача да следи и контролира всеки процес в управлението на една строителна инвестиция. Създадохме КОНСТРУКТИВ БЪЛГАРИЯ на основи, които полагахме над 10 години.
За строителя :
Маркан Холдинг е дружество, създадено през 2014 г., което управлява инвестиционен портфейл от участия в над 15 предприятия от различни сектори на икономиката. Групата Маркан притежава над 20-годишен опит в създаването, развитието, управлението и продажбата на различни дружества, като съсредоточава сериозен експертен и мениджърски опит в проектирането, строителството, проектовото развитие и управлението на недвижими имоти. Основен ангажимент на Маркан Холдинг е отговорното управление, което означава придържане към етичните, професионални и нормативни стандарти във всяка извършвана дейност. Ние залагаме на високо качество на предлаганите услуги, точност и професионализъм. Основна цел в нашата работа е да надминем очакванията на клиентите ни, работейки в партньорство с тях за завършване на проектите ни в договорените срокове, с грижа за природата. Ние вярваме в своите служители, стараем се да осигуряваме здравословни и безопасни работни места, позитивна, градивна, открита работната среда, като това ги мотивира да повишават своето кариерно и личностно развитие, което води до непрекъснато развитие на организацията.
 

Допълнително Описание на Проекта:

  •          Топлоизолациите за XPS и EPS 12см, като на партер и първи жилищен етаж се слагат и Клинкери - оригинални от компанията "Клинкер", Германия.
  •          Хидроизолацията е мембранна от Кйоснер – немска, оригинална. Целият проект е направен с обща хидроизолация на ниво подложен бетон като в една обща единна вана. Покривите са плоски и със същата хидроизолация. Терасите също са с хидроизолация и се издават с положени плочки, фугирани, като външната стена е с врачански камък и парапет от метален обков.
  •          Дограмата е "Рейхау" пет-камерна с троен стъклопакет, т.е. изолира включително от влага. 
  •          Тухлите са "Винербергер".
  •          Външните врати са "Солид".
  •          Асансьорите са "Отис", с безшумен механизъм и батерии, които осигуряват работата им без електричество за 3-4 часа. Въпреки безшумния механизъм, допълнително шумоизолираме всички асансьорни шахти.
  •          Междуетажните плочи са шумоизолирани.
  •          В общите части подовата настилка е гранит.
  •          Сградата е на ТЕЦ, връзките са хоризонтални (т.е. плащате само това, което сте употребили) и на акт 16 се издава с поставени радиатори, профилактирани, с поставени топломери - само трябва да се извади партида.
  •          Поддръжка. Сградата се изгражда с цялостната инфраструктура за контролиран достъп с видеонаблюдение и обща външна ограда. На първо общо събрание собствениците ще се съберат, за да гласуват как ще се поддържа сградата в това число охрана, озеленяване и почистване. На етап покупка няма задължение за подписване на договор за поддръжка.